Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • Felixic

    Ljubomorci i nesposobnjaci nam nikad nece povjerovati da mi opcijski trejderi prosjecno godisnje zaradjujemo 12,000% (da istina je dvanaest tisuca posto). Ja sam konkretno na ovoj financijskoj krizi zadario $ 7,478,512.23. Om dali bi se ti zamaro za ovaj sitnis, ha ha ha?

    avatar

    28.09.2008. (08:01)    -   -   -   -  

  • Felix

    OM,pa ovi jadni,bolesni ljudi kao da su čekali da se mogu na ovaj blog...Izgleda da ništa bez reg.komentara i antispama,ova tema im je valjda posebna inspiracija.

    avatar

    28.09.2008. (09:22)    -   -   -   -  

  • barba

    Cestitam!

    avatar

    28.09.2008. (16:37)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    nazalost izgleda bas tako Felix. Morao sam ponovo zabraniti anonimce nakon one kobasice od komentara i tirade sa Tonijem dolje . sorry al kad ne ide drugacije ako ne zelimo da komentari istisnu text unosa i potisnu sve u nepreglednu masu texta ... pozdrav

    avatar

    29.09.2008. (11:28)    -   -   -   -  

  • NikoVil

    Nešto market nema povjerenja u Kongres :-) OM je još jednom pogodio...

    avatar

    29.09.2008. (16:03)    -   -   -   -  

  • Felix

    Ovi "analitičari" koji su srušili AAPL su mi krajnje sumnjivi,tim više kaj je AAPL u vrhu po zastupljenosti u qsijima.Pratim razvoj događaja.Kao da hoće čim više srušiti nasdaq uoči earningsa...Možda si otvaraju prostor za callove?

    avatar

    29.09.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da mozda i to, ali who cares trenutno ako imas PUTEVE u AAPLEU npr. Nemam vremena komentirati jer sada prodjem puteve koje sam nakupio u Petak .. da vas podsjetim na moj donji komentar na unosu (u plavoj boji) :
    Mislim da cu do kraja dana sutra u petak biti uzeti I jedan broj NOVIH putova na Market jer I nikako ne zelim docekati vikend nezasticen od pada ovog ludog Marketa samo mislim da svakim danaom sto pada Market sve vise postaje “napeta opruga” koja kad dodje do nekog rezultata I nagodbe o programu – ce se naglo odpustiti I skociti kojih 500-1000 pointa u relativno kratkom roku ali kad prvi efekat euforije prodje, onda ce vjerojatno biti jos prilika za puteve.. .

    Ono sto se promijenilo od petka kad sam ovo napisao je Propast Engleske Banke tako da se pocelo tresti i u Evropi i zaraza se prenosi i tamo. Kroz sat vremena otprilike glasa KONGRES o ovom planu za spasavanje banaka. Zelim zblokirati vecinu profita sad na -300 pta u DOWu jer ako ga izglasaju Market ce imati mali povrat (mozda i malo veci) ali ne takav kakav bi se ocekivao da NISU dosli ovi problemi u Evropskim bankama. Nezapamceni likvidity koji su fedsi ubacili u sistem jutros ipak ce se morati pokazati negdje .. Predvidjeli smo i pad GOOGLA i APPLEA i veceg broja tehnoloskih dionica kao sto pise u mom odgovoru na komentar (nakon RIMM objave) dolje.. pozdrav .!!! ma ne .. kaj pozdrav POOOOZDRAAAVVV!!! haha

    avatar

    29.09.2008. (17:52)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Evo ga- GOOGLE ispod 400 upravo sada, a House glasa o billu mozda kroz 15-20 min. Sada ce Market mozda prepoloviti gubitke, ili bolje, sto je jednako kao da ste uhvatili run od 150 pta samo ste imali vremena jutros se pozicionirati u nekom tijesnom call-u .. Ne cekam dugo za kontra move- cim market se POCNE oporavljati i Q'si pokupe point , izlazim iz jutros kupljenog CALLa@40 .. puteve od petka sam vec zdumpao.. tako se to radi a onda dodje neko doma, [ogleda index i veli- pa bio je dosadan dan.. haha pozdrav!

    avatar

    29.09.2008. (18:45)    -   -   -   -  

  • Felix

    Znači ipak si procijenio da opcije na qsije nisu preskupe čim si ušel u spread?Ili su ti qsiji samo orijentir,a u spreadu si nekaj drugo?Već sam se izjasnil o onom komentaru,ali velika nepoznanica u tome svemu mi je opet...timing!Koliko još do objave earningsa...zakaj odmah i baš ovaj tjedan pitanje je koje me kolje?Aple čak nije imal ni veliki sizzle,volumen..dupli... čisto u nekom prosjeku ko i druga tehnologija.Uglavnom i sam pogodim,ali puno sam zgubil na timingu,prođe expiracija i ajd bok. ili me zmrda theta koja uzme taman koliko da smjer da,a snage ni,pa ni..i kak znati da ne budu napumpali dionicu prije earningsa isto kak ju i ruše..radi marketa?U slabome ruše,a u jakome pumpaju?

    avatar

    29.09.2008. (18:50)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    pa prakticki i nije bio spread. puteve sam uzeo u petak kako sam napisao (uz ostale put pozicije u nekoliko DIONICA) i prodao jutros a callove uzeo nakon toga -kao short trade za danas ili najkasnije sutra, na ovo glasanje - kad je market jos malo ljosnuo na -ispod 300. Vas problem u trejdanju od doma je da NE OSJECATE OVAJ PRITISAK OVDJE koji se siri na TVu i po svim informativnim kanalima i ne kuzite (kao drustvo) uopce izgleda kakva je ovo frka jer da kuzite valjda bi naslovnica bloga nesto o tome napisala kao i naslovnica vecernjeg kao glavnu vijest ....A da to imate pred ocima 24/7 ond ne bi ni razmisljali kad ce popadati dionice. Ovo je sad pad MARKETA koji samo ubrzava pokrete koje bi inace vidjeli u tjednima koji dolaze- nesto kao katalizator koji prisiljava trejdere da dumpaju odmah a pitaju pitanja kasnije! Naravno ta u toj strci i frci padaju vise oni za koje se ocekuju podbacne zarade i one koji su imali visoke P/E ratie jer padaju projekcije earningsa sto je ono bitno na sto se kompanije kao GOOGLE oslanjaju. Projekcije buducih earningsa!

    avatar

    29.09.2008. (19:04)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Mislim da vi svi skupa koji citate ovaj blog zajedno sa investitorima i ljudima poput Mr. P koji RADITE negdje i nemate vremena sjediti pored kompjutera i ekrana CIJELI DAN DOK JE MARKET OTVOREN ne razumijete niti prihvacate zapravo KOLIKA JE OGROMNA KOMPONENTA USPJEHA VEZANA UZ SUDJELOVANJA TREJDERA U DNEVNIM DOGADJAJIMA MARKETA. Mislim da je 90% uspjeha trejdera poput mene ISKUSTVO VEZANO UZ CISTO STRPLJENJE I CAMLJENJE UZ KOMP. CNBC i VRIJEME POSVECENO OVOME i mislim da vecina NE SHVACA UOPCE KOLIKO JE TO POTREBNO I PRESUDNO kad ovako trejdate...

    Ili kako vele u knjizi o Daytrajdingu evo primjera : NA zapadu postoje i PART TIME doktori koji ne rade puno radno vrijeme u nekoj ambulanti ili bolnici (jer npr uz to i predaju po fakultetima ili imaju privatnu praxu uz bolnicki rad i sl) ali NITKO OD NJIH NE DODJE NA POSAO I PRIMA PACIJENTE kao neko ko to radi uz put, zuri se i ima preca posla sa strane! Ako i jesu part-time oni su PRAVI DOKTORI za vrijeme tog vremena koje provedu u ambulanti i sl. Nisu MOLERi ni ZIDARI PREOBUCENI PRIVREMENO ZA SAT DVA U DOKTORA! Kuzite. JA JESAM OVO STO JESAM- OPCIJSKI TREJDER! Nisam inzinjer koji radi ovo sa strane niti mehanicar niti lijecnik niti advokat niti ucitelj koji se ovim bavi samo onako, sa strane kad ima vrmeena na pola sata-sat i zato tu sjedim cijeli dan i "DISEM ZAJEDNO SA MARKETOM" osjecam njegove strahove, sumnje i vibracije i znam vrlo cesto sto Market misli samo ne znam uvijek 100% kako ce reagirati . Sa strane to moze izgledati vrlo cudno ali to je kao da sjedite kraj kaveza u ZOOu i promatrate copor vukova cijeli dan godinama! Vec bi instiktivno znali puno o coporu tj. stvari kao ko je vodja copora, kako ce reagirati na razne promjene (vremena, hranjenja, posjetitelja i slicno) i kada bi rekli evo sad ce vodja copora skociti na onu stijenu i zaurlikati- drugima okolo bi se cinilo cudno kako ste to predvidjeli , ne?

    avatar

    29.09.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • Felix

    Mislim da sam shvatio,doduše malo kasno ali ipak jesam.Najviše me na taj zaključak navela činjenica da si prošle ili pretprošle godine nakon godišnjeg "čamio" uz CNBC mjesec dana prije nego si počeo trejdati,pa sve one snimke itd.Na njima sigurno provjeravaš utjecaj svega kaj je objavljeno na veće pomake cijena i tu izvlačiš "patterne".Tvoja karta je CNBC vs promjene cijena,a moja vizualno praćenje grafikona.Mislim da ću se pokušati prebaciti na tvoj kanal:)

    avatar

    29.09.2008. (19:43)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    BOY -600 pa -400 .. pass it or not.. market hangs in the balance!

    avatar

    29.09.2008. (19:50)    -   -   -   -  

  • Felix

    Imam otvoren option chain stalno,ovo još nisam vidio..a na chartu dia +-100 u jednoj sekundi....

    avatar

    29.09.2008. (19:58)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    sad mi je zao da sam prodao puteve na -300 i zaradio puno.. mogo sam cekati -600 i zaraditi duplo! Jos uvijek vjerujem da ce nekako izglasati ovaj plan iako su STUCK na 207 glasova a trebaju 219 Kongresmeni se mogu predomisliti kad vide -500 DOW... Otvoreno je jos jedno vrijeme! DRZITE SE.. Ovo vam je ujedno dokaz da DOGADJAJI UPRAVLJAJU MARKETOM a ne samo spekulacija..

    avatar

    29.09.2008. (20:02)    -   -   -   -  

  • NikoVil

    Ha, ha, OM, baš sam te htio pitati da li si prodao baš sve puteve ili si koji zadržao . Ovo ne ide na dobro (jedno dobro je opcijski trading, a drugo dobro je dobrobit zajednica i ekonomija...)

    avatar

    29.09.2008. (20:12)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ocekivao sam da tikvani izglasaju bill, market ode gore pa da uzmem NOVE puteve na surge.. ovako su mi malo poremetili plan ali... zarada je bitna, taktiku cemo prilagoditi, ne! Ma sve je super-sve propada!

    avatar

    29.09.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • Felix

    Gadno iygleda na chartu 1min...cijena ide gore sve drugo oštro dolje potpuni reversal...samo kaj ne rokne...

    avatar

    29.09.2008. (20:24)    -   -   -   -  

  • Felix

    Evo još najviše minuta i sve ode u vražju mater....

    avatar

    29.09.2008. (20:25)    -   -   -   -  

  • Felix

    Kaj su blokirali trejdanje na dia?

    avatar

    29.09.2008. (20:27)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ne trejdam dia al mislim da nisu

    avatar

    29.09.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  • Felix

    Kaj?"Samo 100 pta"?

    avatar

    29.09.2008. (20:31)    -   -   -   -  

  • Felix

    A evo.... ide na 104 samo dosta "sporo"....

    avatar

    29.09.2008. (20:32)    -   -   -   -  

  • Felix

    Ne trejdam ni ja,samo mi služi kao orijentir,ovo za sada izgleda kao mala korekcija,ali još su zabetonirali na 104...možda do kraja dana ak se niš jače ne desi..

    avatar

    29.09.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  • Felix

    Evo nas u špici trokuta samo kaj nije roknulo...Izgleda da su stopirali trejdanje na dia od 1:47 do 2:25...nula!

    avatar

    29.09.2008. (20:48)    -   -   -   -  

učitavam...